Hogyan Vegyünk Jó Minőségű Humidort (Részletes Leírás)

A szivarokat nem szabad akárhol és akárhogy tárolni. Szükség van egy Humidorra.

Az oka nagyon egyszerű. A szivaroknak nagyon érzékeny textúrájuk van. Ezért nagyon könnyen elveszítik ízüket, ha rosszul párásított levegőn vannak.

Egy Humidor egy dolgot csinál nagyon jól: megfelelően irányítja a levegő páratartalmát. Ezért a szivar íze sokkal tovább megmarad. De ezt már tudjuk, nem igaz? Amit esetleg még nem tudunk, az az, hogy csakúgy mint a szivarnak, a Humidornak is minőséginek kell lennie. Azért, hogy megfelelően vezérelje a levegő páratartalmát.

Adunk egy útmutató, hogyan érdemes egy jó párásítót vásárolni.

Mennyi Szivart Fogsz Tárolni?

Ha gyűjtők vagyunk, akkor nagyon fontos tudnunk, hogy pontosan mennyi szivart fogunk tárolni. Rengeteg olyan szivar van, ami idővel egyre érettebb, finomabb lesz bizonyos páratartalmokon. Az egyik alapszabály az az, hogy olyan Humidort vegyünk, ami egy kicsivel több szivart tud ellátni, mint amennyit nagyjából szeretnénk. Ezáltal jobban fognak tudni lélegezni a szivarjaink és tovább elállnak.

Viszont, ha túl nagyot veszünk, akkor túlsálgosan párás lesz a levegő és tönkremennek a szivarjaink. Nagyon nehéz eltalálni az arany középutat. Bármilyen kis változás tönkre teheti a szivarokat.

Egyértelműen, a Humidor technológiája fogja eldönteni, hogy mennyi szivart tudunk tárolni (erről később még olvashatunk). A legkedveltebbek 50-75 szivartól egészen 1000-ig terjed.

Válasszuk Ki a Legjobb Méretet, Az Alapján, Hogy Hogyan Fogjuk Használni a Párásítót.

Mivel a Humodorok rengeteg formában és méretben kaphatók, ezért szinte végtelen módon lehet őket használni. Sokunk szeret sokat utazni, és egyszerűen tárolni a szivarokat. Az ilyen embereknek a hordozhatóság a legfontosabb.

Ha ebbe a kategóriába tartozunk, akkor fontos, hogy szerezzünk magunknak egy könyű és kicsi párásítót. Igaz, nem fogunk tudni sok szivart magunkkal vinni, de ezt a keveset viszont bárhova elvihetjük.

Vegyünk Egy Spanyol Cédrus Párásítót

Bármelyik igazi szivaros meg tudja mondani, hogy a legjobb Humidorok spanyol cédrusból készülnek. Függetlenül attól, hogy más fákból is készülnek párásítók. Például tölgyből, fenyőből és mahagóniból. A spanyol cédrus tökéletes védelmet biztosít a különböző kártevőktől.

Egyszerűen véve, olyan párásítót érdemes beszereznünk, ami növeli a levegő páratartalmát. Megőrzi az ízeket, és spanyol cédrusból készült. Az egyetlen hátránya ennek a fának, hogy drága. De, vannak alternatívák is. Vehetünk olyat is, aminek csak a burkolata készült spanyol cédrusból. Esetleg a cédrus helyett hondu mahagóniból, vagy amerikai vörös cédrusból készültet.

Mi a Humidor Hőmérséklet Szabályozója?

A legtöbb Humidor passzív hőmérséklet szabályozó rendszerrel rendelkezik. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy függ a külső hőmérséklettől. Emiatt, hacsak nem olyan helyen élünk, ahol ritkán változik a hőmérséklet, könnyen tönkre mehetnek a szivarjaink.

De nem kell elköltöznünk Kaliforniába, csak hogy a lehető legjobb, legkedvezőbb környezetben éljünk. Elég, ha veszünk egy aktív párásítót, amit be tudunk dugni a hálózatba, és be tudjuk állítani a megfelelő hőmérsékletre.

A legtöbb elektromos párologtatónak termoelektromos hűtő rendszere van, ami a páratartalom változtatása nélkül hűti a levegőt. A legmegbízhatóbb hőmérséklet, ahol a szivarjaink biztonságban vannak, nagyjából 20° és 21°C körül van.

Zárjon Rendesen a Humidorunk

Egy rendes zár nélkül, még a legdrágább Humidor sem ér semmit.

Nagyon fontos, hogy légmentesen zárjon, hogy a benti páratartalom és hőmérséklet állandó maradjon.

Amikor kinyitjuk vagy becsukjuk az ajtaját, és puha hangot hallasz, akkor jól zár. Ha csattan, akkor biztosan nem légmentes. Ha online rendeljük, akkor erről megkérdezhetjük és kérdezzük is meg az eladót, mielőtt megrendelnénk.

Az Eszköz Minősége

Nos, ha ez lesz az első Humidorunk, akkor érdemes tudnunk, hogy ránézésre hogyan lehet eldönteni hogy jó-e az adott párásító. Olyan párásítót vegyünk, ami bronzból készült (még a zsanérok is). Ezek a fajta párásítók sokáig kitartanak. Azon felül, hogy kiválóan megtartják a szivar épségét, a spanyol cédrus kellemes fa-ízt biztosít a szivarnak. A cédrusok még tovább is kibirják, ritkán repednek meg. Azt is érdemes tudnunk, hogy minél vastagabbak a falai, annál jobban szigetel, így tovább megőrzi a szivarok jó minőségét.

Ne Feledkezzünk Meg a Párásító Rendszerről

Miközben Humidort keresünk, rá fogunk jönni, hogy általában van egy páratartalom mérő eszköz rajtuk. A legtöbb digitális, ami sokkal pontosabb, megbízhatóbb és egyszerűbb. Ezekkel a modellekkel akár még a hőmérsékletet is leolvashatjuk. Ha olyan párásítót veszünk, amin esetleg nincsen ilyen eszköz, akkor használhatunk kristály-alapú párásítót. Ezek úgy működnek, hogy a kristály magába szívja a nedvességet, így akár még tovább is működhetnek.

Összegezve: Mit Ne Felejtsünk El

Mindenek felett, egy Humidor több mint tároló eszköz. Például, akár vehetünk egy asztali Humidort, vagy egy állványt, ami akár még fel is dobja a szoba kinézetét is.Esetleg a szoba dísze lehet. A jó minőségűek kicsit drágák lehetnek, de megéri kicsit többet költeni a jobb minőség érdekében. Ezek akár egy életre szólnak, és jobban megőrzik a szivarjaink állapotát. Írd le kommentben, hogy te milyen tippeket vagy trükköket ismersz!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük