6 Tipp a Legjobb Humidor Kiválasztásához

A legjobb szivar Humidor beszerzéséhez meg kell ismerned őket, és tudnod kell, hogy milyen a jó minőségű Humidor. Ebben a posztban leírok pár tippet, amivel könnyebben kiválaszthatod a számodra legjobb Humidort.

A leírásban beszélni fogok arról, hogy hogyan kell kiválasztani a Humidor méretét, anyagát, miről lehet észrevenni a rossz minőségű Humidort, és még rengeteg más hasznos tippről. Szóval, vágjunk is bele.

A Megfelelő Méret NAGYON IS Fontos:

Nem akarsz olyan Humidort venni, ahol összegyűrődnek a szivarjaid a kevés hely miatt. Szóval, fontos, hogy oda figyelj a megfelelő méret kiválasztására. Rengeteg féle méret létezik. Mindegyik más-más kialakítású. Itt van pár dolog, amit érdemes figyelembe venni.

  • Ha elosztó vagy gyűjtő vagy, akkor több helyre lesz szükséged a szivaroknak. A nagyobb Humidorok rengeteg különböző méretű és típusú szivart el tudnak tárolni.
  • Ha van pár tucat szivarod, amiket meg is tervezel tartani, akkor valószínűleg egy asztali Humidor a legjobb választás neked. Ezek könnyedén el tudnak tárolni 50 szivart, ráadásul még jól is néznek ki!
  • A legjobb választás az, ha egy kicsit nagyobb Humidort veszel, mint amire szükséged van. Ezáltal, ha későbbiekben még több szivart veszel, még lesz hova tenned őket.

Ez csak pár olyan dolog volt, amit érdemes figyelembe venned, ha a lehető legjobb Humidort szeretnéd megvenni. Ne feledd el, hogy fontos, hogy a legjobb Humidort válaszd ki, mert ha túl kicsit veszel, akkor nem fogod tudni elég szellősen behelyezni a szivarokat, ami miatt romolhat az ízük.

Ellenőrizd a Szigetelést

Egy jól elkészített Humidornak légmentes szigetelése van, de ezt nehéz ellenőrizni, ha online rendeled. Ezért érdemes személyesen megvenned azt. Az egyik gyakori módszer a szigetelés ellenőrzésére: fogj egy papírlapot, csukd be a Humidor ajtaját, majd csúsztasd be a lapot az ajtó és a Humidor közé.

Ha nem tudod átnyommni a lapot, akkor megfelelő szigeteléssel rendelkezik. A másik módszer az ajtó “leejtése”. Igen, AZ AJTÓ LEEJTÉSE. De ne aggódj, nem szabad sérülést okoznia.

Meg kell emelned a Humidor ajtaját olyan 8 cm magasra, majd engedd el. Ha hallod, hogy a levegő kipréselődik belőle, akkor a szigetelés megfelelő.

De, ha nem hallasz semmit, akkor valahol kimegy a levegő, ami azt jelenti, hogy nem jó a szigetelés.

Gondolkodj El a Hordozhatóságon

Ha szeretsz gyakran utazni, vagy a szivar gyűjteményed túl kicsi, hogy megérje venni egy nagyobb Humidort, akkor érdemes egy hordozható Humidort venned. Ezek nagyon könnyűek, könnyen szállíthatók, és kisebb méretűek.

Ezek a hordozható Humidorok pár tucat szivart tudnak tárolni, de általában nem sokkal többet. Ezen felül, a hordozhatósággal az előtérben tervezték meg őket. Ezért leginkább az utazó emberek igényeit vették figyelembe.

Egy másik haszna a hordozható Humidoroknak az, hogy ha tényleg nem akarsz több szivart tárolni, akkor rengeteg pénzt meg tudsz spórolni azáltal, hogy nem kell nagyobbat venned. És ha van egy nagyobb is, gyakran jól jöhet egy hordozható is, ha esetleg hirtelen el kell utaznod valahova.

Ne Feledd El a Fafajtákat

A legjobb humidorok spanyol cédrusból készülnek, hiszen ez a fafajta tartja meg a legjobban a nedvességet. De más fajtákból is készülhetnek, mint például juharból, tölgyből, mahagóniból vagy cseresznyéből.

Ne feledd el, hogy a fafajta közvetlenül befolyásolja a Humidor hő és páratartalom tartó képességét. Ezért a Spanyol cédrus a legjobb választás, de sajnos a legdrágább is.

Ha nem szeretnél ennyi pénzt költeni, akkor olcsóbb Humidornak mahagóniból készültet ajánlok. Viszont, ez az anyag nem nyújt akkora védelmet a rovarok ellen, mint a Spanyol cédrus nyújtana. Azt se felejtsd el, hogy a fafajta nagyban befolyásolja azt is, hogy mennyire szigetel majd a Humidorod.

Például, ha egy teljesen Spanyol cédrusból készült Humidort veszel, akkor észre fogod venni, hogy nem fog annyira jól szigetelni, mint például egy olyan, aminek csak a belseje van Spanyol cédrusból, míg a külseje egy másik jó minőségű fából.

Óvakodj az Olcsó Humidoroktól:

Ha neked a lehető legjobb Humidorra van szükséged, akkor észre kell tudnod venni az olcsó Humidorokat. Ezekkel az a gond, hogy szinte mindenütt ott vannak, és nem csak az interneten fogsz velük összefutni, hanem a boltokban is.

Ha nem tudod ezeket hogy kell észrevenni, és megveszel egy olcsó humidort, akkor biztos lehetsz benne,hogy nem fog tovább kitartani pár hónapnál. A legjobb Humidorokat aprólékosan építik, és emiatt évekig kibírják. Egy olcsót a következő dolgok megfigyelésével könnyedén kiszúrhatod:

  • Mindig figyelj oda az árra. Ha a Humidor túl jónak tűnik hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem olyan minőségű, mint amilyennek beállítják.
  • A legtöbb Spanyol cédrusból készült Humidort kézzel készítik el más fafajták felhasználásával. Ebből adódóan nem lesznek olcsók.
  • Ha veszel egy Humidort online, érdemes megnézni az emberek véleményét az eladóról és a termékről.
  • Ellenőrizd a terméken a szigetelést. Ha online rendelsz, akkor kérdezd meg az eladót.
  • Végül, ne add fel a minőséget az árért. Megéri egy kicsivel többet fizetni a jó minőségért, mert ezáltal tudhatod, hogy biztonságban lesznek a szivarjaid.

Ez egy pár tipp volt arra, hogy hogyan tudod felismerni a rossz minőségű Humidorokat. Tartsd távol magad tőlük, hogy egy igazán jó Humidorod legyen.

Humidorok Kiegészítői

Általában két választásod van a humidoroknál; vehetsz olyat aminek van hőmérője és páratartalommérője, és van, aminek nincs. Ha nem tudnád, a páratartalommérő megmondja a levegő nedvesség tartalmát, a hőmérő pedig a levegő hőmérsékletét.

Ha egy olyan Humidort veszel, ami nem rendelkezik ezekkel a kiegészítőkkel, akkor nagyon nehéz dolgod lesz a szivarokkal. Nem könnyű sokáig tartósítani a szivarokat megfelelő hőmérséklet és páratartalom nélkül. És ha nem sikerül, akkor teljesen tönkre fognak menni a szivarjaid.

De, ha olyan Humidort veszel, amiben mind a kettő kiegésző megtalálható, akkor sokkal könnyebb lesz az életed. Mindig tudni fogod, hogy éppen milyen a páratartalom vagy a hőmérséklet a Humidor belsejében. Azonnal tudsz reagálni a túl magas vagy túl alacsony értékekre.

Természetesen, az olyan Humidorok, amik rendelkeznek ezekkel a kiegészítőkkel drágábbak lesznek. De cserébe biztos lehetsz majd abban, hogy biztonságban vannak a szivarjaid. Tehát, ha a legjobb Humidort szeretnéd beszerezni, olyat vegyél, ami rendelkezik ezzel a két kiegészítővel.

Most Te Jössz:

Én leírtam pár hasznos tippet, amit érdemes felhasználnod, ha a lehető legjobb Humidort szeretnéd beszerezni. Ezek a tippek nem csak attól óvnak meg, hogy rossz minőségű Humidort vegyél. Abban is segít, hogy olyan Humidort szerezz be, ami a számodra a legjobb.

Ne felejts el rendesen utána nézni a Humidoroknak, mielőtt megvennél egyet!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük