Hogyan Tartsuk a Humidorunkat 21 C Fokon?

Minden szivartartónak, legyen az újonc vagy profi, az a legfontosabb, hogy a szivarokat a megfelelő körülmények között tartsa. Azért,hogy mindig tökéletes állapotban legyen. Ehhez fontos, hogy szerezzünk magunknak egy Humidort. Olyat ami a megfelelő hőmérsékleten és páratartalmon tartja a szivarjainkat.

A Humidorok légmentesen zárt tárolók, amiben szinte bármeddig tárolhatjuk a szivarjainkat. Viszont, az igazi nehézség a megfelelő hőmérséklet megtartásában van. Ebben a bejegyzésben leírjuk, hogy hogyan lehet a megfelelő hőmérsékletet fentartani a Humidorunkban. Azért, hogy minél tovább kitartsanak a szivarjaink.

Milyen Sokáig Bírják Ki a Szivarok Humidorok Nélkül?

Már elmondtuk, hogy mennyire fontos a Humidorok használata. A biztonság kedvéért fontos megértenünk, hogy Humidor nélkül szinte semmi esélye nincs a szivarjainknak. Humidor nélkül bogarak támadhatják meg a szivarjainkat, bepenészesedhet és teljesen elvesztheti az ízét.

Ezek elkerülése érdekében be kell szereznünk egy Humidort, ami frissen tartja a szivarjainkat.A megfelelő tároló doboz nélkül nagyjából 3 napig bírják, mielőtt elkezdik mutatni a fent említett tüneteket.

A Tökéletes Hőmérséklet 21 Fok

A cél elérése érdekében nagyon ajánlott, hogy a Humidorunkban 21 fokon tartsuk a szivarokat. Azért pont ez a hőmérséklet, mert a szivarokat ezen a hőmérsékleten gyártották le. A hőmérséklet eléréséhez leírtunk egy lépéssorozatot, ami segítségével bármeddig megtarthatjuk a Humidorunkban a 21 fokot.

  • Védjük meg a napfénytől: A napsugarak tönkre teszik a szivar olyan részeit, amivel érintkeznek. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy ne hagyjuk a Humidort a napon. Ne feledkezzünk meg az üvegajtókról sem, mert a káros sugarak azon is könnyedén átjutnak. Ezek a sugarak gond nélkül megemelhetik a Humidorunk hőmérsékletét, ami megnöveli az esélyt arra, hogy a szivarjaink tönkre menjenek.
  • A légkondícionálók és melegítők sem jobbak: A hasonlóság a fűtés rendszer és a nap között az, hogy mindkettő extrém hőmérsékletet hoz létre. Emiatt fontos, hogy tartsuk távol a Humidorunkat a feljebb említett eszközöktől, hogy megfelelően tudjanak dolgozni.

A szivarok tárolására az egyik legjobb módszer az, hogy ha egy Humidorba tesszük őket, amit rendesen bezárva beteszünk egy fiókba, messze mindenféle extrém hőmérséklettől. Ezáltal biztosak lehetünk abban, hogy a Humidorban frissen maradnak a szivarjaink, akár évekig. Ettől függetlenül ajánlott elszívni őket és lecserélni újakkal, hiszen egy jó kubai 12-24 hónapot bír ki, legjobb és logoptimálisabb helyzetben esetleg 5 évet, ha megfelelően tároljuk.

Viszont, ha nincs Humidorunk, akkor itt van pár módszer, amivel kevesebb ideig ugyan, de tárolhatjuk őket. Ilyen tároló lehet:

  • Műanyag tároló
  • Befőttes üveg
  • Kisebb hűtő
  • Cipzáras táska

A szivarjaink megfelelő állapotban tartásához fontos, hogy ezeket a tárolókat megfelelően lezárjuk, nehogy bármi be vagy ki mehessen belőle. Ne felejtsük el, hogy nem szabad betenni a szivarokat műanyag zacskóba, mielőtt betennénk a Humidorba, mert az megakadályozza a Humidor működését.

Klímavezérelt Humidor

A technológiai fejlődésnek köszönhetően,sokat fejlődtek a Humidorok. Manapság már akár 250 szivart is könnyedén tárolhatunk bennük. A szivarokat el kell távolítani bárminemű műanyagból. Be kell helyezni a dobozába, majd a dobozokat bele kell rakni a Humidorba. Melynek hőmérséklete 21 fokra van állítva. A Spanyol lemezek megvédenek a penésztől és a rozsdától is. Így akadályozva meg azt, hogy tönkre menjen a bennük tárolt szivar.

A Szivar Fagyasztása?

A szivarok lehűtése, még a legjobb esetben is, csak egy rövidtávú megoldás, amit semmiképpen nem szabad sokáig művelni. Ennek eléréséhez tegyük a szivarjainkat műanyag zacskóba, amit légmentesen lezárunk. Ezután tegyük be a hűtőbe egy pár órára és csak utána helyezzük be a fagyasztóba. Maximum 48 órán keresztül lehet a fagyasztóban.

Ezt csak olyan szivarokkal szabad megcsinálni, amit rövid időn belül el fogunk fogyasztani. Sokáig csakis Humidorban szabad tárolni őket.

Végül csakis Tőlünk függ, hogy melyik módszert használjuk. De fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy a Humidor a lehető legjobb választás arra, hogy minél tovább minél jobb állapotban tartsuk a szivarjainkat. Manapság szinte elengedhetetlen kellékké vállt minden szivar tulajdonos számára.

Persze nem elég csak venni egy Humidort, biztosítani kell, hogy jó állapotban legyen, és légmentesen záródjon. Ez megvédi a szivart. Egy kisebb Humidornál azt is érdemes ellenőrizni, hogy van-e rajta repedés, ami rontaná a teljesítményét. Nagyon fontos, hogy mindig légmentesen legyen zárva a Humidor, hogy tartani tudja a megfelelő páratartalmat és hőmérsékletet. Most, hogy elmondtuk mennyire fontos a Humidor, már csak rajtunk áll, hogy nekünk melyik módszer a legjobb.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük